provincie Limburg.be

Zebracinema Hasselt krijgt een plek in DE NIEUWE ZAAL

Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Hasselt, Genk en Leuven opent samen met Stad Hasselt, de Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt. In DE NIEUWE ZAAL is er plaats voor theater, muziek, debat, audio én film. Het is naast de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt ook de nieuwe locatie waar Z33 Zebracinema zal organiseren.

Eén van de meest actieve partners van DE NIEUWE ZAAL wordt Z33, het huis voor actuele kunst, dat volop in transitie is. Artistiek directeur Jan Boelen: "We zochten een tijdelijk onderkomen voor een deel van onze werking tijdens de bouwwerken aan het nieuwe Z33. DE NIEUWE ZAAL ligt op een boogscheut van Z33 en wordt een ideale locatie voor onze Zebracinema vertoningen en A-Z Nights. We geloven sterk in samenwerken en willen zo het cultureel weefsel in de stad versterken. DE NIEUWE ZAAL is niet enkel een nieuwe toonplek, maar moet ook een plaats voor debat en ontmoeting zijn."

Publiek aan zet in DE NIEUWE ZAAL

DE NIEUWE ZAAL zal al van bij de start intensief gebruikt worden door verschillende partners. Stijn Devillé: "We willen er een echt bruisende plek van maken. Er is geen nood aan een nieuwe cultuurtempel. Het moet een plek worden van ontmoeting en debat. We
werken hier volop aan met een groepje mensen in het kader van "publiek aan zet", een samenwerkingsproject met de kunsteducatieve organisatie Mooss en Cera Foundation. Wie hieraan wil meewerken, kan zich inschrijven via paz@mooss.org.

DE NIEUWE ZAAL opent op 12 januari met een wervelende openingsweek. Meer info
binnenkort op www.denieuwezaal.be.

Adres:
DE NIEUWE ZAAL
Campus Hemelrijk
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning