provincie Limburg.be

Cofib: The End

Het is niet elke regisseur gegeven zijn of haar carrière af te sluiten op een artistiek hoogtepunt en slechts weinigen onder hen konden hun laatste film plannen. Desalniettemin vinden we heel wat meesterwerken terug in lijstjes met laatste films van de groten uit de filmgeschiedenis en bovendien vormen deze films vaak een interessant uitgangspunt om de carrière of stijl van een regisseur onder de loep te nemen.

Daarom willen we van dit – helaas – allerlaatste traditionele COFIB-weekend een eerbetoon maken aan enkele grote filmmakers en acteurs van over heel de wereld, door hun laatste film te tonen en dieper in te gaan op hun carrières, obsessies, wereldbeelden en stijlkenmerken. Zo willen we duidelijk maken dat elk einde tevens een uitnodiging is om verder te verkennen, om terug te kijken en zo opnieuw vooruit te kijken.

Tegelijkertijd vieren we de 50e verjaardag van de allereerste filmvertoning in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt en hernemen we de film die toen op het programma stond: Alain Resnais’ Hiroshima mon amour. We schuimen verder een halve eeuw filmgeschiedenis af van oost naar west, van Edward Yang en Yasujirō Ozu, over Max Ophüls en Luis Buñuel tot Clark Gable en Marilyn Monroe. Zij verlieten ons na een allerlaatste tour de force en dat is het soort afscheid dat we ook COFIB toewensen. 

Bekijk hier het volledige programma.

PRAKTISCH:

17 tot 19 november in Provinciaal Domein Dommelhof, Neerpelt.

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning