provincie Limburg.be

CIAP CINEMA

CIAP CINEMA brengt je (bijna) elke woensdag tegendraadse filmklassiekers. Met veel lef en weinig middelen weten deze buitenbeentjes je te raken.

Programma: Meesters in de Marge

4 oktober
Even Dwarfs Started Small
DU / Werner Herzog / 1970 / 96’ / EN ondertiteld
Een groep dwergen rebelleert tegen het gezag en breekt de boel af. Een controversiële film met prachtige zwartwitbeelden. Toen Harmony Korine deze film zag, wist hij dat hij filmmaker wilde worden.

11 oktober
The Idiots
DE / Lars von Trier / 1998 / 117’ / NL ondertiteld
Wat gebeurt er als je de idioot in jezelf naar buiten laat? Lars von Triers enige echte Dogme 95-film is rauw, emotioneel en expliciet. Volledig op miniDV gedraaid: meer nineties dan dit wordt het niet.

18 oktober
Stranger Than Paradise
VS / Jim Jarmusch / 1984 / 89’ / NL ondertiteld
De Hongaarse Eva logeert bij haar neef Willie in New York. De VS blijkt echter minder spectaculair dan gedacht. Met zijn lange shots van ongepolijste buitenbeentjes wees Jarmusch de weg voor een nieuwe generatie filmmakers.

25 oktober
Artist Screening: Stijn Wybouw
Selectie van kortfilms gekozen door de kunstenaar Stijn Wybouw die momenteel tentoonstelt in CIAP onder de titel ‘S.W en het CIAP Pact’. De solotentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 17 december 2017.

8 november
Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce.
BE / Chantal Akerman / 1975 / 201’ / NL ondertiteld
Om de eentonigheid van het huishouden te verdrijven, klust een alleenstaande moeder bij als prostituee. Met haar onontkoombare blik op het alledaagse maakte Chantal Akerman misschien wel de invloedrijkste Belgische film ooit.

15 november
Elephant + inleiding door Robbrecht Desmet
VS / Gus van Sant / 2003 / 81’ / NL ondertiteld
Vier jaar na het drama op Columbine High School bracht Van Sant dit indringende portret van een highschool shooting. Als onzichtbare observators volgen we de improviserende jongeren op hun laatste dag.
Met inleiding door Robbrecht Desmet, filmmaker, -criticus en docent Film Studies.

22 november
Ten
IR / Abbas Kiarostami / 2002 / 94’ / NL ondertiteld
Een vrouwelijke taxichauffeur rijdt door Teheran en heeft tien gesprekken met verschillende passagiers. Met twee camera’s op het dashboard filmt Kiarostami de ongetrainde acteurs. Een inkijk in het verborgen sociale leven van Iran.

29 november
Artist Screening: Jacques Lizène
Selectie van kortfilms uit het oeuvre van de Luikse kunstenaar Jacques Lizène (1946, Luik). Lizène is sinds 1964 actief als kunstenaar bevraagt de kunst en het kunstenaarschap. In de jaren ’70 maakte hij, samen met Jacques Lennep en Jacques-Louis Nyst, deel uit van Le Cercle d’Art prospectif (CAP).
Lizène maakt deel uit van de groepstentoonstelling ‘meetsysteem’ dat in CIAP te bezichtigen is tot en met 17 december 2017.

6 december
Eraserhead
VS / David Lynch / 1977 / 89’ / NL ondertiteld
In een vreemde wereld van industrie probeert Henry zich staande te houden. Thuis wacht zijn vriendin en hun bizarre baby. David Lynch werkte vijf jaar aan zijn indrukwekkende debuut. Lievelingsfilm van Stanley Kubrick.

13 december
Gummo + inleiding door Nico Leunen
VS / Harmony Korine / 1997 / 89’ / NL ondertiteld
Na een orkaan dwalen de armoedige inwoners van een stadje in Ohio rond in de omgeving, op zoek naar iets om te doen. Een shockerende, keiharde en tegelijk tedere liefdesverklaring aan de buitenbeentjes van deze wereld.
- Ingeleid door Nico Leunen, monteur van onder meer Home, Lost River en The Broken Circle Breakdown.

Info

Aanvang: 19:30
Entree: €5,00
Reservatie niet vereist
Leden: korting 

CIAP
Kunstverein voor Actuele Kunst
Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt
www.ciap.be
0032 11 22 53 21

In samenwerking met Cultuurplatform Zebracinema / Provincie Limburg

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning