provincie Limburg.be

LEZING: Subversieve Israëlische cinema

In deze lezing bespreken we de bekendste Israëlische taboebrekende films: Eyes Wide Open en Jossi & Jagger over homoseksualiteit, Gett: The Trial of Viviane Amsalem over echtscheiding en de politiek kritische films Waltz with Bashir en Lebanon.

Mountain speelt zich praktisch volledig af rond de grafzerken van het kerkhof naast de Olijfberg in Jerusalem. Deze gedurfde film van de Israëlische cineaste Yaelle Kayam zou je kunnen omschrijven als 'Sex, drugs and rock’n roll on the cemetery'. Mountain past in de stroom cultuurkritische Israëlische films, die ruim achttien jaar geleden begon met Kadosh van Amos Gitai.

Spreker: Karel Deburchgrave
De lezing start om 19u. Aansluitend wordt de film ‘Mountain’ vertoond om 20u15
Lezing is gratis toegankelijk

donderdag 16 november
Stadscampus Universiteit Hasselt
(Martelarenlaan 42, Oude Gevangenis)

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning