provincie Limburg.be

KORTFILMS

Zebracinema verwent haar bezoekers van Hasselt en Diest met twee extra kortfilms. Lees hier wanneer de ijzersterke animatiekortfilm Cahterine en de thematsicche Skai Blue vertoond worden.

SKAI BLUE

Guido Verelst
Met: Steven Van Watermeulen en Adams Adjetey Mensah
Guido Verelst en productiehuis Skladanowsky filmden in februari 2017 'Skai Blue', een kortfilm over de homoseksuele Simon (Adams Mensah) uit Kameroen. Hij zoekt asiel in België. Simon ontmoet Tom (Steven Van Watermeulen) online. Meer dan over vluchtelingen, gaat Skai Blue over de zoektocht naar liefde, affectie, tolerantie en aanvaarding.

Vertoning op donderdag 14 september in Uhasselt (aansluitend Moonlight).

CATHERINE 

Britt Raes, 11 min, België
Met: Madison Reeves, Braden Lunsford.
Gelukkig landt een kat altijd op haar pootjes. Goed voor het beestje, maar ook voor het hoofdpersonage Catherine in de gelijknamige kortfilm van Britt Raes. Het meisje verslijt namelijk huisdier na huisdier; geen enkele overleeft haar kinderlijke enthousiasme. Tot Kitty, een kitten, tegen haar komt aanschurken. Liefde op het eerste gezicht. Britt Raes (Homemade, 12 Mintues About Peace) vertelt dit ultieme 'crazy catlady'-verhaaltje met een heerlijk gevoel voor humor. De hele film is even geestig als de woordspeling in de titel.

Vertoningen
vrijdag 20 oktober in CC Diest (aansluitend The Other Side of Hope)
donderdag 9 november in Uhasselt (aansluitend 20th Century Women).

Foto: Catherine

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning