provincie Limburg.be

COFIB 65: The End

Cet Obscur Objet du Désir

Het is niet elke regisseur gegeven zijn of haar carrière af te sluiten op een artistiek hoogtepunt en slechts weinigen onder hen konden hun laatste film plannen. Desalniettemin vinden we heel wat meesterwerken terug in lijstjes met laatste films van de groten uit de filmgeschiedenis en bovendien vormen deze films vaak een interessant uitgangspunt om de carrière of stijl van een regisseur onder de loep te nemen. Daarom willen we van dit – helaas – allerlaatste traditionele COFIB-weekend een eerbetoon maken aan enkele grote filmmakers en acteurs van over heel de wereld, door hun laatste film te tonen en dieper in te gaan op hun carrières, obsessies, wereldbeelden en stijlkenmerken. Zo willen we duidelijk maken dat elk einde tevens een uitnodiging is om verder te verkennen, om terug te kijken en zo opnieuw vooruit te kijken.

Tegelijkertijd vieren we de 50e verjaardag van de allereerste filmvertoning in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt en hernemen we de film die toen op het programma stond: Alain Resnais’ Hiroshima mon amour. We schuimen verder een halve eeuw filmgeschiedenis af van oost naar west, van Edward Yang en Yasujirō Ozu, over Max Ophüls en Luis Buñuel tot Clark Gable en Marilyn Monroe. Zij verlieten ons na een allerlaatste tour de force en dat is het soort afscheid dat we ook COFIB toewensen. 

Bekijk hier de folder met het volledige programma en meer achtergrondinformatie.

Vrijdag 17 november

18u: Onthaal en verwelkoming
19u15: Inleiding met Mayke Vermeren en Bart Versteirt
19u30: LEZING 1: Mijn laatste snik door Karel Deburchgrave
21u15: FILM 1: Cet obscur objet du désir - Luis Buñuel

Zaterdag 18 november

09u: FILM 2: Lola Montès - Max Ophüls 
11u30: LEZING 2: She was a Showgirl door Anke Brouwers

14u: FILM 3: Yi yi (A One and a Two...) - Edward Yang
17u15: LEZING 3: Eén plus één is drie door Christophe Verbiest
19u30: 50 jaar film in Dommelhof, een terugblik door Bart Alders
20u: FILM 4: Hiroshima mon amour - Alain Resnais
21u30: Drink 50 jaar Dommelhof
22u15: FILM 5: Querelle - Rainer Werner Fassbinder

Zondag 19 november

09u: FILM 6: Sanma no aji (An Autumn Afternoon) - Yasujirō Ozu 
11u15: LEZING 4: Afscheid onder een blauwe hemel. Huwelijk en nostalgie in Ozu’s An Autumn Afternoon door Tim Deschaumes

14u: De laatste FILM: The Misfits - John Huston 
16u30: THE END

Inschrijvingen

Mail voor maandag 6 november 2017 uw gegevens naar mayke.vermeren@limburg.be met vermelding van naam + adres + telefoonnummer + e-mailadres + overnachting alleen of met twee (+ naam kamergenoot) + extra vermelding indien u vegetarische maaltijden wenst. 
Het aantal inschrijvingen is beperkt. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging via e-mail. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de overschrijving. Nadat de inschrijvingen zijn afgesloten, kunnen er geen terugbetalingen meer gedaan worden.

Prijs

€ 150 voor het volledige weekend (inclusief alle filmvertoningen, lezingen, reader, overnachtingen, maaltijden en drank)
€ 125 voor het volledige weekend zonder overnachtingen, of voor wie een kamer deelt
€ 100 voor studenten, werkzoekenden en 55+ (mits kopie van studenten- of identiteitskaart/bewijs werkzoekende)

Het volledige bedrag dient op voorhand gestort te worden op rekeningnummer van Zebracinema, met vermelding van de naam van deelnemer(s):
BE 74 0910 1955 3007
BIC code GKCCBEBB

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning