provincie Limburg.be

Jeune et Jolie

“Opnieuw een Ozon I, met la jeune et très jolie Marine Vacth als perfide Lolita, onze eigen karakterveteraan Johan Leysen als haar cliënt en een mooi bijrolletje voor Ozon-habituée Charlotte Rampling.” (Bron: Focus Knack)

Seksualiteit, sensualiteit en moraliteit zijn altijd al François Ozons stokpaardjes geweest en in zijn nieuwste langspeler Jeune et Jolie berijdt de Franse rasfilmer die opnieuw in volle galop. Intrigante van dienst is dit keer een zeventien jarig meisje dat vrijwillig besluit bij te klussen als call girl, zonder dat haar familie – moeder, stiefvader en jongere broertje – daar weet van heeft.
Zoals van Ozon mocht worden verwacht is het hem niet te doen om tienerprostitutie aan te klagen of de tranen uit je ogen te trekken met een prekerig slachtofferdrama. Wat je krijgt is een genuanceerd en trefzeker geschetst portret van een seksueel ontwakend tienermeisje wier transgressieve gedrag vooral de hypocrisie van de volwassenen rond haar meedogenloos en met sensuele maar sardonische grijns bloot legt. (Bron: Focus Knack)

François Ozon — 2013 Frankrijk — 95’

CAST: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot e.a.

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning