provincie Limburg.be

SILENCE

“Scorsese is tegelijk missionaris en zondaar, gelovige en agnost, en behoort tot de Jean Renoir-school van filmmakers: ieder individu heeft zijn redenen.” (bron: Mo Magazine)

‘Bid met je ogen open.’ Dat is de opdracht, de les, die Martin Scorsese deelt met ons en de personages van Silence. Het verhaal van de gretige jonge Portugese jezuïet Rodrigues die samen met zijn ietwat sceptische missionarisvriend Garupe in het Japan van de 17de eeuw op zoek gaat naar zijn vermoeide leermeester Ferreira, weerspiegelt de huidige tijdsgeest. We zien gemeenschappen die een dovemansgesprek voeren, culturen die blind botsen, geloof dat gevangen lijkt in een geweldspiraal en een God die zich schijnbaar hult in oorverdovende stilte.
Ondanks die verankering in een zowel historische als universele realiteit is Silence meer dan de geschiedenis van de evangelisatie van Japan. Het is vooral het verhaal van een gewetens- en geloofscrisis die speelt in de geest van gelovigen die geconfronteerd worden met een morele keuze waarbij ze het profane en het sacrale moeten wikken en wegen. (bron: Mo Magazine)

Martin Scorsese, 2016
VS – 161’
Met: Andrew Garfield, Ken Watanabe, Liam Neeson e.a.

Suggesties

Eerstvolgende events

Link naar de andere disciplines

Nieuwsbrief

Ondersteuning